preskoči na sadržaj

Gimnazija Nova Gradiška

 > Naslovnica
vijesti

Natječaj za upis u I. razred srednje škole za školsku godinu 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Conjar, 17. 6. 2022. 07:24

 [više]

SVEČANO PODIZANJE ZELENE ZASTAVE

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 21. 6. 2022. 12:08

Davne 1998. godine Gimnazija Nova Gradiška uključila se u projekt Međunarodne Ekoškole  –  način življenja kroz odgoj i obrazovanje za okoliš. Zahvaljujući trudu i angažmanu brojnih učenika, školskih koordinatora, pedagoginje i profesora biologije i tehničkog osoblja ove godine postigli smo najviši status Međunarodne Ekoškole  –  PLATINASTI STATUS. Stoga smo zadnjega dana nastave, 21. lipnja, upriličili svečano podizanje zelene zastave uz prigodni program. Programu su uz učenike i zaposlenike Gimnazije, nazočili kumovi Gimnazije: Auto moto centar Nova Gradiška i Hrvatske šume, predstavnici Grada te mediji.

 [više]

ROTARY KLUB NOVA GRADIŠKA NAGRADIO UČENIKE

Autor: Ljiljana Ptačnik, 17. 6. 2022. 08:06

Rotary klub Nova Gradiška raspisao je Natječaj za dodjelu novčanih nagrada učenicima koji pohađaju srednju školu u Novoj Gradiški. Natječaj je bio otvoren od 14.4.2022. do 14.5.2022.

Na temelju Pravilnika za dodjelu godišnjih nagrada učenika srednjih škola, u skladu s općim uvjetima te kriterijima i mjerilima nagrađivanja, Povjerenstvo  za dodjelu nagrada Rotary kluba Nova Gradiška utvrdilo je da su sljedeći kandidati ostvarili najveći broj bodova:
1. Iva Češić, Gimnazija Nova Gradiška
2. Mihael Božić, Gimnazija Nova Gradiška
3. Domagoj Ivanišević, Gimnazija Nova Gradiška
4. Edi Conjar, Gimnazija Nova Gradiška
5. Marko Ivanišević, Gimnazija Nova Gradiška

Rotary klub Nova Gradiška je na sjednici održanoj 14. lipnja 2022. donio odluku da se kandidati koji su ostvarili najveći broj bodova pojedinačno nagrade novčanom nagradom u iznosu od 3.000,00 HRK.
Iznimno smo ponosni na uspjehe i rezultate svih prijavljenih kandidata te im čestitamo jer su dokazali da naš grad može računati na izvrsnost i humanost kod učenika srednjih škola.
Svojim su postignućima pokazali da se trud vrednuje, da je marljivost vrlina te da je briga za sve ljude oko sebe nešto što ih izdvaja i čini posebnima. 

Čestitamo Vašoj školi na izvrsnosti koju su nagrađeni kandidati pokazali na natječaju. 

 [više]

Radionica Aktivni mladi u lokalnoj zajednici

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 15. 6. 2022. 11:55

Jučer je Gimnaziji Nova Gradiška održana radionica Aktivni mladi u lokalnoj zajednici. Radionicu su održali članovi Udruge Bioteka iz Zagreba, koji u svome radu promoviraju kritičku misao, suvremene metode poučavanja, aktivno građanstvo, održivi razvoj i primjenu rješenja temeljenih na prirodi. Na radionici su sudjelovali učenici 3. razreda izborne nastave Biologija stanice. Radionica je dio projekta Aktivni mladi u lokalnoj zajednici, a temelji se na osnaživanju mladih ljudi u znanjima i vještinama prepoznavanja i rješavanja okolišnih, socijalnih ili ekonomskih problema u lokalnoj zajednici te ohrabrivanju istih za aktivnije sudjelovanje u društvu i poticanje održivijeg razvoja vlastite sredine.

 [više]

Queen (1971. - 2021.) - eTwinning projekt

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 10. 6. 2022. 10:47

Queen (1971. – 2021.) je naziv međunarodnog eTwinning projekta u nastavi Glazbene umjetnosti i fakultativnoj nastavi zbora koji je realiziran  tijekom nastavne godine 2021./2022. a uključivao je učenike od 1. do 4. razreda srednjih škola.

Više o provedbi projekta u Gimnaziji Nova Gradiška pročitajte u nastavku.

 [više]

Ruksak (pun) kulture u Gimnaziji Nova Gradiška!

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 7. 6. 2022. 13:03

Danas je u Gimnaziji Nova Gradiška održana likovna radionica Igraj s Kniferom u sklopu edukativnog kulturno-umjetničkog programa Ministarstva kulture -  Ruksak (pun) kulture. Radionicu je održala dr. sc. Lana Skender s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, sa svojim studentima Anom Marguš i Jurajem Živkovićem.

Svrha radionice je upoznavanje s umjetničkim radom Julija Knifera koji je djelovao kao član grupe Gorgona 60-tih i 70-tih godina te je svojim konceptima obilježio hrvatsku umjetnost druge polovice 20. stoljeća. Na radionici su sudjelovali zainteresirani učenici 1., 2. i 3. razreda, a osmišljena je tako da se učenje odvija u neformalnoj atmosferi i igrajući zanimljive didaktičke igre putem kojih su se učenici upoznali s Kniferovim motivima, autoportretom i meandrom te su i sami tehnikom fototransfera izradili vlastiti meandar.

 [više]

Školske ekskurzije 1. i 2. razreda

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 31. 5. 2022. 10:34

Učenici prvih i drugih razreda, sa svojim razrednicima, vratili su se zadovoljni i vedri sa školskih ekskurzija. Prvi su razredi boravili na prekrasnoj, sunčanoj Korčuli, a posjetili su i razgledali i Split i Trogir. Drugi su razredi uživali u obilascima i noćenju u predivnom Dubrovniku te na Korčuli.

 [više]

Svjetski dan nepušenja

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 31. 5. 2022. 10:19

Sudjelovali smo na otvorenju izložbe učeničkih plakata povodom Svjetskog dana nepušenja, u organizaciji Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti grada Nova Gradiška.
Ove godine naglasak je obilježavanja Svjetskog dana nepušenja na zaštitu okoliša te se cijela kampanja odvija pod naslovom „Duhan – prijetnja našem okolišu“. Kampanja je usmjerena na podizanje svijesti javnosti o utjecaju duhana na okoliš – od uzgoja, proizvodnje, distribucije i otpada.
 [više]

Dan državnosti

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 31. 5. 2022. 08:05

 Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. Izabrani zastupnici tada su na konstituiranju novoga Sabora Socijalističke Republike Hrvatske, kojem su nazočili i brojni gosti iz domovinske i iseljene Hrvatske i predstavnici vjerskih zajednica, izabrali za predsjednika Sabora Žarka Domljana, za potpredsjednike Ivicu Percana, Stjepana Sulimanca i Vladimira Šeksa. Za predsjednika Izvršnog vijeća Sabora izabran je Stjepan Mesić, a za predsjednika Predsjedništva Socijalističke Republike Hrvatske Franjo Tuđman koji je u svom prvom govoru pred novoizabranim zastupnicima naglasio kako konstituiranje prvog višestranačkog Sabora predstavlja prvi korak na povratku hrvatskoga naroda i njegove države europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji. 

 [više]

Maturanti 2021./2022.

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 25. 5. 2022. 21:47

Ispratili smo još jednu generaciju maturanata. Želimo im puno uspjeha i sreće u budućim izazovima i novim počecima! 

 [više]

Obilježili smo Europski dan parkova!

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 24. 5. 2022. 12:23

Tradicionalno, Gimnazija Nova Gradiška obilježava Europski dan parkova 24. svibnja. Cilj nam je osvijestiti učenike za potrebitost čuvanja gradskoga parka, upoznati učenike s najljepšim parkovima Europe i svijeta te poboljšati suradnju lokalne zajednice i škole. Ove godine učenici 3. razreda izbornih nastava sa svojim profesorima u gradskome parku crtali su motive iz parka, određivali tri najzastupljenije drvolike biljke u parku, proučavali kojim se sve sadržajima adolescenti mogu baviti ondje, procjenjivali brzine auta i proučavali kako otpor zraka ovisi o površini lista, prisjetili se najljepših svjetskih parkova i još mnogo toga.

 [više]

30 godina članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 23. 5. 2022. 10:22

Na temelju Odluke Opće skupštine Ujedinjenih naroda 22. svibnja 1992. Republika Hrvatska postala je članicom Ujedinjenih naroda. U predstojećem razdoblju jedna od ključnih zadaća UN-a i svih država članica bit će provedba Agende za održivi razvoj koja predstavlja razrađenu platformu za rješavanje najvažnijih izazova i problema današnjice u svijetu do 2030. godine. Pod vodstvom profesorice Ivane Barišić učenici 1.C razreda upoznali su se na nastavi povijesti s globalnim ciljevima i njihovom svrhom. Provedba ciljeva održivog razvoja ovisi o svakom od nas, o načinu na koji trošimo vodu i električnu energiju, brinemo o okolišu, osmišljavamo nova inovativna rješenja, brinimo za sebe i svog susjeda i svako biće u svom okruženju. 

 

 [više]

Predavanje o sigurnosti vožnje

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 20. 5. 2022. 09:48

3.a razred jučer je u Auto moto centru Nova Gradiška odslušao zanimljivo predavanje o korištenju sigurnosnog pojasa i kako on može prevenirati ozljede kod prometnih nesreća. Također, učenici su imali priliku isprobati simulaciju vožnje i „pijane“ naočale, što im je bilo jako zabavno. 3.b i 3.c razred također će sudjelovati u istoj aktivnosti.

 [više]

Učenici i mentori koji su sudjelovali na državnim natjecanjima

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 19. 5. 2022. 13:26

Danas je u Gimnaziji Nova Gradiška upriličeno primanje učenika i mentora koji su sudjelovali na državnim natjecanjima. To su:

Državno natjecanje iz matematike: Branka Kušenić, prof. i Vito Arić 

Državno natjecanje iz povijesti: Goran Šarić, prof. i Edi Conjar 

Državno natjecanje iz latinskoga jezika: Daniel Bedeničić, prof. i Patrik Ivanetić 

Državno natjecanje iz biologije: Josip Sokić, prof. i Andrijana Šupica 

Državno natjecanje iz biologije: Marko Plander, prof. i Mihael Božić 

 Državno natjecanje u debati: Koraljka Hausnet-Lasović, prof. i Lana Valentić, Leon Valentić, Nikolina Smolić 

 Državno natjecanje u badmintonu: Manda Vincetić, prof. i  Lana Valentić, Neli Kulundžić, Mia Marković, Barbara Pastulović 

Državno natjecanje u krosu: Manda Vincetić, prof. i Dunja Golovrški, Nastja Lovrić, Mia Marković, Lucija Olić, Lora Đurić 

 Državno natjecanje u stolnom tenisu: Mladen Šop, prof. i Marko Kovačević, Enio Funes, Luka Kruljac, Luka Šagovac

Učenicima i mentorima podijeljeni su prigodni pokloni. Čestitamo svima na sudjelovanju i uspješnim rezultatima te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu! smiley

 [više]

Posjet Gradskom muzeju Nova Gradiška

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 19. 5. 2022. 08:28

Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, učenici Gimnazije Nova Gradiška s prof. likovne umjetnosti Vedranom Cah nazočili su otvorenju gostujuće izložbe Instituta za arheologiju Arheološkog muzeja u Zagrebu pod nazivom Djetinjstvo u davna vremena.

 [više]

Državno natjecanje iz latinskoga jezika

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 18. 5. 2022. 08:54

Na Državnom natjecanju iz latinskoga jezika, održanom od 4. do 6. svibnja 2022. u Splitu, Gimnaziju Nova Gradiška predstavljao je učenik 2.b razreda Patrik Ivanetić.

Čestitamo Patriku i njegovom mentoru, prof. Danielu Bedeničiću, na sudjelovanju i uspješnome rezultatu!

 [više]

Trening za provođenje debatnog modela građanskog odgoja i obrazovanja i deliberacije

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 18. 5. 2022. 07:49

U sklopu projekta “Demokratsko procijepljenje” koji Hrvatsko debatno društvo provodi u partnerstvu s Udrugom gradova RH, Udrugom hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Fondacijom Fundatum u našoj školi održan je Trening za provođenje debatnog modela građanskog odgoja i obrazovanja i deliberacije. Cilj projekta je povezati debatne klubove kao izvor informiranosti i vještina potrebnih za uspješan razvoj građana i proces deliberacije kao jedan oblike javne debate koja služi tome da se propituju ideje za rješavanje problema s kojima se građani, u ovom slučaju mladi, nalaze. Rezultat zovemo Debatni model građanskog odgoja i obrazovanja (DMGOO). Cjelodnevni seminar je održala trenerica HDD-a Marta Keča, a sudjelovali su učenici koji pohađaju Fakultativnu nastavu iz debate.

 Koraljka Hausnet-Lasović, prof.

 [više]

Državno natjecanje iz matematike

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 17. 5. 2022. 07:58

Državno natjecanje iz matematike održalo se ove godine u Vodicama, od 10. do 12. svibnja. Učenik 3.b razreda Vito Arić osvojio je 9. mjesto u svojoj kategoriji i usmeno je pohvaljen na svečanoj podjeli priznanja zbog odličnog rezultata (35/50 bodova). Izvan službenog dijela programa za učenike i mentore organiziran je odlazak brodom na otok Prvić, tzv. Faustov otok, tako da su Vito i njegova mentorica Branka Kušenić imali prilike uživati u posjetu Muzeju Fausta Vrančića. Čestitamo na vrlo dobrom rezultatu!

 [više]

Državno natjecanje u debati

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 16. 5. 2022. 13:02

Naša debatna ekipa Gang Rena, u sastavu Nikolina Smolić, Lana Valentić i Leon Valentić, prošli je vikend sudjelovala na Državnom natjecanju u debati u pratnji mentorice Koraljke Hausnet-Lasović, prof. Natjecanje je održano u Prirodoslovnoj školi u Splitu. U izvrsnoj atmosferi raspravljali su s debatantima iz Splita, Rijeke, Siska, Velike Gorice i Zagreba. Čestitamo!

 [više]

Državno natjecanje iz povijesti

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 16. 5. 2022. 09:52

Državno natjecanje iz povijesti održano je od 11. do 13. travnja 2022. godine na Krku. Učenik 1.b razreda Edi Conjar osvojio je 6. mjesto. Čestitamo Ediju i njegovom mentoru prof. Goranu Šariću i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

 

 [više]

Državno natjecanje iz biologije

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 16. 5. 2022. 09:45

Od 2. do 5. svibnja 2022. sudjelovali smo na Državnom natjecanju iz biologije koje se održavalo u Sv. Martinu na Muri. Školu su predstavljali Mihael Božić iz 2.c i Andrijana Šupica iz 4.c sa svojim mentorima Markom Planderom i Josipom Sokićem. Mihael je osvojio 13., a Andrijana 11. mjesto. Čestitamo i želimo im puno uspjeha na budućim natjecanjima!

 [više]

Gimnazijalci na Festivalu matematike

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 16. 5. 2022. 08:29

Festival matematike otvoreno je ekipno natjecanje koje organizira Hrvatsko matematičko društvo Istra i namijenjeno je učenicima od 4. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Osim ekipnog natjecanja Ekipa 5+, učenici se mogu prijaviti i za prezentaciju projektnih zadataka Matematika+. Dvadeset učenika Gimnazije Nova Gradiška pod mentorstvom prof. Branke Kušenić prijavilo se za natjecanje Ekipa 5+ koje se održalo 9. svibnja online. Ekipa se sastojala od četvero učenika koji su zajedno u 120 minuta rješavali 36 zadataka različite zahtjevnosti, a za netočne odgovore oduzimali su se bodovi. Iste zadatke rješavali su učenici svih gimnazija (matematičke, opće, jezične, klasične), Centara izvrsnosti, te strukovnih škola. Našu školu je na natjecanju predstavljalo pet ekipa, tri u GIGA (kombinacija učenika 1. i 2. razreda) i dvije u TERA kategoriji (kombinacija učenika 3. i 4. razreda). Organizatori natjecanja dodjeljuju imena ekipama vezano uz povijest Istarske županije, tako da su se naše ekipe natjecale pod nazivom Prodani, Presika, Prikodražani, Prodol i Pula. U potkategoriji općih, jezičnih i klasičnih gimnazija ekipa Prodol ostvarila je 332/500  bodova i zauzela 6. mjesto od 16 prijavljenih TERA ekipa, a ekipa Prodani je s 218/500 bodova zauzela 10. mjesto od 23 prijavljene GIGA ekipe. Čestitamo!

 [više]

Odluka o početku i završetku nastave u školskoj godini 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 13. 5. 2022. 08:01

 [više]

Predavanje Kako do vozačke dozvole?

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 11. 5. 2022. 13:14

Danas je u Gimnaziji Nova Gradiška  za učenike 3. i 4. razreda održano zanimljivo predavanje na temu Kako do vozačke dozvole. Predavačica prometnih propisa i sigurnosnih pravila u Autoškoli Auto moto centar Nova Gradiška, Ivana Čočić Lalić, objasnila je učenicima što je sve potrebno da bi položili vozački ispit i bili odgovorni vozači. Učenicima je predstavljen proces od dobivanja liječničkog uvjerenja, predavanja iz prometnih propisa, tečaja iz pružanja prve pomoći, obuke vožnje do ispita koje trebaju položiti. Također, poveden je razgovor o općoj kulturi u prometu, prometnim uvjetima, mladim vozačima i o tome kako alkohol utječe na vozače. Zahvaljujemo se na korisnoj prezentaciji i ponavljamo poruku koju smo nekoliko puta danas čuli, a to je da je vozačka dozvola potreba, ali prvenstveno velika odgovornost za cijeli život.

 [više]

Svjetski dan pisanja pisama

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 11. 5. 2022. 08:38

U današnje vrijeme, kada najčešće komuniciramo digitalnim putem i u kratkoj formi, pisanje pisama rukom prava je rijetkost. Učenici drugih razreda Gimnazije Nova Gradiška na nastavi hrvatskoga jezika obrađivali su temu pisane komunikacije, od tradicionalnog pisma do komunikacije e-poštom. Povodom toga napisali su i razna pisma, od pisama napisanih rukom, privatnih pisama, motivacijskih pisama, pisama koje šaljemo e-poštom… Pisma pogledajte na našoj Facebook stranici.

 [više]

Dan otvorenih vrata

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 10. 5. 2022. 13:01

Danas su nas posjetili učenici osmih razreda obližnjih osnovnih škola. Učenike su ugostili predstavnici Vijeća učenika i stručni tim škole, a informacije o radu Gimnazije Nova Gradiška dobili su i od učenika izbornih nastava koji su im pričali o svojim dojmovima i dali korisne savjete. Našim budućim učenicima predstavili smo prednosti nastavka školovanja u Gimnaziji Nova Gradiška, izborne i fakultativne nastave koje provodimo, buduće projekte i zanimljivosti. Radujemo se ponovnom susretu u rujnu!

 [više]

Ekipno natjecanje Mathema

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 9. 5. 2022. 11:31

Dana 6. svibnja 2022. učenici naše škole sudjelovali su na ekipnom natjecanju iz matematike - Mathema. Natjecanje je organizirala Udruga mladih koprivničkih matematičara (UMKOM). Gimnaziju Nova Gradiška predstavljale su četiri ekipe koje su se pripremale za natjecanje s mentoricom Brankom Kušenić. Kutovi i Piramide natjecali su se u kategoriji prvih razreda, a Alfe i Pi-oniri u kategoriji drugih razreda. U kategoriji prvih razreda bolji uspjeh ostvarila je ekipa Piramide (17/ 39 bodova), a u kategoriji drugih razreda bolji su bili Pi-oniri (24/39 bodova).

 [više]

Dan Europe

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 9. 5. 2022. 08:28

9. svibnja svake godine obilježava se Dan Europe, dan kojim slavimo mir i jedinstvo u Europi. Taj datum označava godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije”, njegove ideje o novom obliku političke suradnje u Europi prema kojoj bi rat među europskim narodima bio nezamisliv. Schumanov prijedlog smatra se začetkom današnje Europske unije. U Gimnaziji Nova Gradiška ovaj važan datum obilježili smo kvizom u svakom razredu.

 [više]

Dani medijske pismenosti

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 6. 5. 2022. 12:39

Dani medijske pismenosti održavaju se od 2. do 6. svibnja 2022., a u Gimnaziji Nova Gradiška obilježeni su nizom radionica i predavanja. Učenici 1. i 3. razreda sudjelovali su u zanimljivom predavanju o medijskoj pismenosti, igrali su kviz u kojem je pobjednik dobio slatke nagrade, a zatim su analizirali lažne vijesti i poigrali se riječima te osmišljavali slogan za medijsku pismenost. Na taj su način učenici mogli naučiti i razumjeti da se nalazimo u hipermedijskom svijetu u kojem je važno shvatiti moć medija i medijskih manipulacija te uočiti koliko je važno analizirati sve informacije koje dobivamo. Saznali su da je svrha medijske pismenosti saznati  što su mediji i kako oni djeluju te da se medijska pismenost smatra jednom od ključnih kompetencija 21. stoljeća.

 [više]

Čestitamo stolnotenisačima!

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 6. 5. 2022. 11:49

Od 2. do 4. svibnja 2022. u Poreču je održano  Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u stolnom tenisu. Organizator natjecanja bio je Hrvatski školski sportski savez, a domaćin Plava Laguna Poreč. Školski sportski klub Gimnazijalac sudjelovao je na natjecanju srednjih škola i to ekipa koju su činili Marko Kovačević (3.a), Enio Funes (3.a), Luka Kruljac (3.c) i Luka Šagovac (2.a) s mentorom prof. Mladenom Šopom. Nakon dvije pobjede u grupnoj fazi (srednje škole iz Sinja i Valpova) i poraza od srednje škole iz Splita osvojili su 5. mjesto. Čestitamo im od srca i želimo da i u budućem radu nastave nizati dobre sportske uspjehe.

 [više]

Gimnazijalke plesale povodom Svjetskoga dana plesa

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 29. 4. 2022. 10:21

U sklopu školskog projekta „Slobodno vrijeme korisno upotrijebi“, a povodom Svjetskog dana plesa 29. travnja 2022., u školskome dvorištu učenice su izvele aerobik, uvježban na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture. Ples je posljednja aktivnost u ovome projektu koji je za cilj imao smanjenje vremena korištenja digitalnih uređaja kod mladih, a povećanje tjelesne aktivnosti učenika, aktivno sudjelovanje u oblicima i procesima dramskoga odgoja, razvijanje vlastite kreativnosti i njezinih sastavnica (inovativnost, istraživanje, kritičko mišljenje, poduzetnost),  poticanje učenika na aktivno bavljenje glazbom i sudjelovanje u kulturnom životu zajednice te povećan angažman učenika u volonterskim akcijama. Mnogobrojnim aktivnostima tijekom nastavne godine trudili smo se ispuniti navedene ciljeve i ponosni smo na rad učenika i nastavnika.

 [više]

Županijsko natjecanje u odbojci

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 26. 4. 2022. 10:39

Županijsko natjecanje u odbojci održano je 8. travnja 2022. u Slavonskom Brodu.

Sudjelovale su ekipe:

1. Klasična gimnazija Slavonski Brod

2.Gimnazija Nova Gradiška

3.Medicinska škola Slavonski Brod

Za ekipu naše škole nastupile su: Sara Dakić, Ena Maras, Maja Kulić, Rebeka Akmačić, Miriam Balunović, Anja Kovačević, Kiara Pavić, Ana Raštegorac, Petra Šorak, Petra Matanović, Dunja Golovrški, Barbara Pastulović, voditeljica Manda Vincetić. 

Više o natjecanju pročitajte u nastavku.

 [više]

Noć knjige

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 25. 4. 2022. 12:06

Na poveznici https://read.bookcreator.com/2EBxa.../rPlsxsWBQNivUnoofIl4JA možete pogledati digitalnu knjigu izrađenu povodom Noći knjige na temu slobode i knjige kao prostora slobode. Zahvaljujemo se učenicima i profesorima koji su sudjelovali u izradi ove digitalne knjige.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA O DODJELI NOVČANIH NAGRAD IZVRSNIM UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ljiljana Ptačnik, 14. 4. 2022. 08:43

Rotary klub Nova Gradiška raspisao je natječaj za dodjelu novčanih nagrada izvrsnim učenicima koji pohađaju srednju školu u Novoj Gradiški.

U privitku su svi potrebni dokumenti (obavijest o natječaju, tekst natječaja i potrebna dokumentacija).

 [više]

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam učenici i djelatnici Gimnazije Nova Gradiška

Autor: Đurđa Adžić, 7. 4. 2022. 13:55

 [više]

ATOM liga

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 4. 4. 2022. 12:06

Učenici 2. i 4. razreda prošli su tjedan sudjelovali na ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije, tzv. ATOM ligi. ATOM liga nastala je sa željom popularizacije prirodoslovlja i matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada. Organizator je natjecanja prof. matematike Maja Zelčić. Čestitamo našim učenicima na dobrom rezultatu.

 [više]

Gimnazijalci na koncertu Carmina Burana

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 1. 4. 2022. 10:35

Učenici i djelatnici Gimnazije Nova Gradiška jučer su prisustvovali koncertu Carmina Burana Carla Orffa koji se održao u Koncertnoj kazališnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskome Brodu. Kantatu su izveli Pjevački zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Pjevački zbor Sveučilišta u Pečuhu, solisti Anja Papa, Stevan Karanac i Berislav Jerković, uz podršku dirigenta Dr. Tamasa Laknera, klavirista Szabolcza Balasya i Krisztiana Horvatha, Udaraljkaški ansambl Panonske filharmonije i zborovođu Dr. Antoanetu Radočaj-Jerković. Program je realiziran u okviru projekta Hungarian-Croatian choir workshop. Učenici su bili jako zadovoljni i raduju se budućim sličnim događanjima. Oduševljeni su izvedbom uživo jer je to glazbeni doživljaj kojega su nakon dugo vremena imali priliku osjetiti i uživati u njemu kao nekada, prije epidemije Covid 19.

 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika - ljestvica konačnog poretka Vijest ima dokument u privitku

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 31. 3. 2022. 10:15

U prilogu se nalaze ljestvice konačnog poretka sa Županijskog natjecanja iz hrvatskoga jezika održanoga 30. ožujka 2022.

 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika - ljestvica privremenog poretka Vijest ima dokument u privitku

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 30. 3. 2022. 14:39

Dana 30. ožujka 2022. u Gimnazija Nova Gradiška održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. U prilogu se nalazi ljestvica privremenog poretka.

 [više]

Humanitarna akcija za Ukrajince

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 28. 3. 2022. 11:50

Volonterski klub Acta Gimnazije Nova Gradiška proveo je humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za potrebe raseljenih osoba s područja Ukrajine. Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima Gimnazije koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji. Cjelokupna donacija predana je u Crveni križ Nova Gradiška.

 [više]

Međužupanijsko natjecanje u debati za kontinentalnu Hrvatsku

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 28. 3. 2022. 11:13

Međužupanijsko natjecanje u debati za kontinentalnu Hrvatsku održalo se 26. i 27. ožujka 2022. putem platforme Zoom. Učenici su sudjelovali na šest debata: četiri na pripremljenu tezu Ovaj dom smatra da razvoj Metaversa treba zabraniti, te dvije na ad hoc tezu Ovaj dom smatra da popularizacija fitnessa i zdravog života čini više štete nego koristi i Ovaj dom smatra da bi mlade trebalo učiti kompetitivnosti umjesto suradnji. Nikolina Smolić je bila druga govornica turnira, a ekipa u sastavu Nikolina Smolić, Lana Valentić i Leon Valentić je bila treća. Ostali debatanti, Tomislava Pišonić, Leon Jurić, Tea Malinar, Leona Bošnjak, Marko Bošnjak i Matko Lazić, su također bili izvrsni, odnijeli popriličan broj pobjeda i junački se borili i predstavljali školu.

 

 [više]

6. VELIKA UČENIČKA DEBATA

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 28. 3. 2022. 11:07

Polaznici fakultativne nastave Debata u pratnji voditeljice Koraljke Hausnet-Lasović, prof. sudjelovali su na 6. velikoj učeničkoj debati koju je organiziralo Hrvatsko debatno društvo u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom. Debata je održana u Okrugloj dvorani glavne zgrade HNB-a, a tema je bila „Udobnost štednje vs. avantura ulaganja“ . Povod debati je bio obilježavanje Svjetskog tjedna novca, s ciljem podizanja razine financijske pismenosti mladih. Sudionike su na samom početku debate pozdravili viceguverner Bojan Fras i guverner Boris Vujčić. I naši debatanti su se aktivno uključili u raspravu o vlastitim iskustvima i stavovima o štednji, kriptovalutama, povjerenju u nacionalne valute… te pokazali izvrsno razumijevanje teme. Čestitamo!

 [više]

Gimnazijalci u ritmovima Afrike

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 24. 3. 2022. 09:14

U sklopu projekta „Slobodno vrijeme korisno upotrijebi“ čija je koordinatorica prof. psih. Koraljka Hausnet-Lasović, održana je zanimljiva radionica bubnjanja pod vodstvom bubnjara Ive Baričevića iz Slavonskoga Broda i prof. glazbene umjetnosti Danijele Šmuljić Matošević. Na radionici su sudjelovali učenici fakultativne nastave glazbene umjetnosti. Učenici su imali priliku svirati na različitim vrstama bubnjeva, vježbati „svoj ritam“, poboljšati koordinaciju, usklađivati lijevu i desnu polutku mozga i dobro se zabaviti.

 [više]

Program Čitaj! (Čitam da bih pisao, pišem da bih čitao)

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 23. 3. 2022. 10:45

Učenice prvih razreda Ena Karakašić i Marija Svilić sudjeluju u programu Čitaj! (Čitam da bih pisao, pišem da bih čitao) Ministarstva kulture. U srijedu, 16. ožujka, održan je prvi virtualni sastanak kojega su organizirali voditeljica projekta Maja Zrnčić, Miroslav Mićanović i Hana Zrnčić-Dim, a na kojemu je prisustvovalo desetak učenika i nekoliko profesora, kao i ravnateljica Ljiljana Ptačnik. Susret je započeo čitanjem pjesme Putovati u Lavov, a nastavio upoznavanjem, čitanjem zbirke pjesama Olje Savičević, razgovorom i dogovorom za sljedeći susret.

 [više]

Obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - Javni poziv broj 7/22 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 22. 3. 2022. 12:09

 [više]

Svjetski dan poezije

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 21. 3. 2022. 12:45

Svjetski dan poezije UNESCO je proglasio 21. ožujka 1999. godine radi promicanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta. Istaknuto je kako treba dati priznanje i poticaj nacionalnim, regionalnim i međunarodnim pjesničkim nastojanjima. Stoga smo u ponedjeljak, 21. ožujka, u knjižnici, čitali poeziju. Započeli smo s pjesmom Adama Zagajewskog Putovati u Lavov, a nastavili s pjesmama A.G. Matoša,  D. Cesarića, A. B. Šimića,  T. Ujevića, D. Tadijanovića i V. Parun. Čitanje smo prenosili uživo na našem YouTube kanalu, a snimku možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=l09rulnian8. 
 
 
 [više]

Svjetski i Europski tjedan novca

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 21. 3. 2022. 12:40

Dana 21. ožujka 2022. učenicima Vijeća učenika održano je zanimljivo predavanje povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca (21.-27. ožujka 2022.).  Predavanje je bilo usmjereno k podizanju svijesti o važnosti financijskog obrazovanja te financijske uključenosti za djecu i mlade.

 [više]

Drugačiji način poučavanja u Gimnaziji Nova Gradiška

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 17. 3. 2022. 10:46

Dana 16. ožujka u novoj učionici u suterenu, učionici budućnosti, održana je zanimljiva interdisciplinarna nastava na temu obilježavanja Dana broja pi (14.3.). Sudjelovali su učenici izborne nastave iz biologije, fizike, matematike i fakultativne nastave iz matematike i biologije. Voditelji i kreatori interdisciplinarnog nastavnog sata bili su profesori Zlatko Matijašević i Marko Plander. Nakon što su učenici upoznati s povijesnim zanimljivostima o broju pi, uslijedile su interaktivne aktivnosti poput mikroskopiranja krvnih stanica, sastavljanja pjesme prema znamenkama broja pi, sastavljanje pi proteina i pronalazak datuma rođenja u broju pi. Na kraju je održan pub kviz na kojemu su pobijedile učenice Lorena Vrsajković, Martina Suvala, Rebeka Akmačić i Lana Petrić. Ovakav način rada dobar je primjer kako suradničkim učenjem doći do uspješne nastave.

 [više]

Predavanje dr.sc. Igora Marka Gligorića

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 15. 3. 2022. 13:21

Danas je u Gimnaziji Nova Gradiška održano predavanje Jezik i migracije – sinkronijski i dijakronijski o jeziku i identitetu, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Nova Gradiška i Gimnazije Nova Gradiška. Predavanje, povodom Dana hrvatskoga jezika, održao je dr.sc. Igor Marko Gligorić, poslijedoktorand na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Predavač je vrlo zanimljivo i jasno objasnio utjecaj medija na poimanje migranata, odnos jezika, rasa, nacija i kultura te se osvrnuo na definiranje hrvatskoga jezika kao našega materinskoga jezika.

 

 [više]

Podrška Ukrajini!

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 14. 3. 2022. 10:32

S obzirom na tešku situaciju u Ukrajini učenici Gimnazije Nova Gradiška napisali su poruke podrške Ukrajincima, a učenici Volonterskog kluba i fakultativne nastave Građanskog odgoja i obrazovanja snimili su prigodni video koji se nalazi na facebook stranici naše škole (https://www.facebook.com/gimagng/). U nastavku pogledajte plakat s porukama podrške.

                        

 [više]

Dani hrvatskoga jezika

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 9. 3. 2022. 10:18

Dani hrvatskoga jezika obilježavaju se svake godine od 11. do 17. ožujka. Ovom manifestacijom želi se istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznati javnost s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i sjajnom jezičnom poviješću. U nastavku pogledajte program obilježavanja Dana hrvatskoga jezika u Gimnaziji Nova Gradiška.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN ŽENA Vijest ima dokument u privitku

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 8. 3. 2022. 08:44

Povodom Međunarodnog dana žena Volonterski klub Acta izradio je prigodnu prezentaciju koju možete pogledati u nastavku.

 [više]

Prezentacija o studiju njemačkoga jezika

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 3. 3. 2022. 12:15

U dogovoru s doc.dr.sc. Helgom Begonja, docenticom na Odjelu za germanistiku Sveučilišta u Zadru, maturantima je prezentiran studij njemačkoga jezika. Docentica i njene kolege su predstavili grad, Sveučilište i sve aktivnosti i projekte u koje je uključeno Sveučilište, kao i sam Odjel za germanistiku. Sadašnji i bivši studenti su pričali o svojim pozitivnim iskustvima studiranja na istom. U nadi da će se netko od naših maturanata odlučiti za studij njemačkoga jezika pogledali smo ovu zanimljivu i korisnu prezentaciju.

Branka Ivanišević, prof.

 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika u školskoj godini 2021.-2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 1. 3. 2022. 11:30

 [više]

Projekt "Lik je online: Pitaj ga bilo što"

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 28. 2. 2022. 13:10

Danas smo započeli s provedbom projekta Lik je online: Pitaj ga bilo što. Putem Zooma, 3.b i 3.c razred s profesoricom hrvatskoga jezika Leonijom Laktić, uživali su u nesvakidašnjem nastavnom satu. Zanimljivi monolog i razgovor s Raskoljnikovim – glavnim likom romana Zločin i kazna, kojega je utjelovio glumac Denis Bosak, učenike su uveli u svijet književnoga lika i jednoga od najpoznatijih romana na svijetu.

 [više]

Školski projekt "Slobodno vrijeme korisno upotrijebi"

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 28. 2. 2022. 11:57

Projekt „Slobodno vrijeme korisno upotrijebi“ i dalje se aktivno provodi u našoj školi. Koordinatorica projekta, prof. Koraljka Hausnet-Lasović, u Tjednu psihologije napravila je izložbu učeničkih radova o načinima korištenja slobodnoga vremena, a učionica glazbene umjetnosti prije nekoliko dana dobila je tri nova djembe bubnja i dva congo bubnja.

Više o projektu saznajte u nastavku.

 [više]

Tjedan psihologije Vijest ima dokument u privitku

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 18. 2. 2022. 09:23

I ove godine uključili smo se u obilježavanje Tjedna psihologije, 15. po redu. Učenici su na radionicama promišljali o načinima provođenja svog slobodnog vremena, a rezultate tog promišljanja su uobličili u digitalne plakate koji su postavljeni u virtualnu izložbu (https://www.facebook.com/gimagng/videos/1294597617712024). Za nastavnike je provedena psihoedukacija pod nazivom Brinem o sebi. Cilj je bio potaknuti nastavnike na osvješćivanje vlastitih mogućnosti i načina smanjivanja stresa budući je nastavničko zanimanje jedno od najstresnijih. Svakome danu u tjednu posvetili smo neku od tema, npr. tehnike relaksacije, organiziranje vremena, određivanje prioriteta… Reakcije nastavnike pokazale su da je tema uvijek aktualna i korisna, a posebno u uvjetima pandemije.

Koraljka Hausnet-Lasović, prof. psih.

U nastavku možete pogledati istraživanje Podrška u školi i mentalno zdravlje pripravnice stručne suradnice psihologinje, Edite Oberan.

 [više]

Međunarodni dan materinskoga jezika

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 18. 2. 2022. 08:41

21. veljače obilježavamo Međunarodni dan materinskoga jezika. Profesorice hrvatskoga jezika izradile su digitalni plakat koji je podijeljen svim razredima. Na njemu se nalaze anglizmi koje u svakodnevnom govoru olako upotrijebljavamo, a za koje imamo primjereniju, hrvatsku riječ.
 Primjere s digitalnoga plakata možete i sami pogledati na stranici Bolje je hrvatski! https://bolje.hr/
 [više]

DIGITALNE ( e-Potvrde) POTVRDE ZA UČENIKE

Autor: Ljiljana Ptačnik, 16. 2. 2022. 12:00

Poštovani roditelji i učenici!

 

Potvrde za učenike koje su se izdavale u tajništvu škole od sada možete dobiti i digitalnim putem, korištenjem poveznice https://potvrde.skole.hr/login.

Klikom na poveznicu izdavanje potvrda učenici se mogu prijaviti svojim AAI identitetom (podatci kojima se prijavljuju u e-Dnevnik) ili roditelji svojim pristupnim podatcima u sustavu e-Građani (razina sigurnosti 3) i ispisati digitalnu potvrdu o školovanju.

U padajućem izborniku bira se svrha potvrde.

Potvrde izdane putem ovog portala zamjenjuju u potpunosti potvrde iz škole u svim pravnim poslovima (Zakon o provedbi Uredbe (EU) br. 910/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. srpnja 2014. o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu i stavljanju izvan snage Direktive 1999/93/EZ; NN 62/17).

Potvrde možete ispisati ili poslati na potrebnu adresu te one u potpunosti zamjenjuju potvrdu iz škole.

Sustav za izdavanje potvrda podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matica.

Napominjemo da se učenicima potvrde mogu izdati i u tajništvu škole.

 [više]

Virtualni susret s Vikijem Ivanovićem

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 16. 2. 2022. 08:23

U sklopu fakultativne nastave Medijske kulture održali smo prvi od nekoliko planiranih  virtualnih susreta s poznatim osobama. U ponedjeljak 14. 2. 2022. „ugostili“ smo sportskoga novinara Vikija Ivanovića. Ovaj rođeni Novogradiščanin javio nam se sa Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Razgovarali smo o njegovom četrnaestogodišnjem radu u sportskome novinarstvu tijekom kojega je sudjelovao na nekoliko Olimpijskih igara i brojnim svjetskim sportskim događajima koji su ga učinili izvrsnim i iskusnim novinarom.  Više o razgovoru s Vikijem pročitajte na našoj FaceBook stranici.

 [više]

Valentinovo i Međunarodni dan darivanja knjiga

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 14. 2. 2022. 09:53

Danas obilježavamo Valentinovo ili Dan sv. Valentina i taj dan slavimo kao Dan zaljubljenih. Ove godine učenici i njihovi razrednici napisali su ljubavne misli koje smo postavili na pano u holu škole, a  također smo ih objedinili u video – https://www.youtube.com/watch?v=IDZnoZemxSQ.

Osim Dana zaljubljenih, danas obilježavamo i Međunarodni dan darivanja knjiga. Svaki razred kreirao je književnu košaricu (književni kutak) koja će služiti za razmjenu knjiga među učenicima u razredu. Ideja je da učenici mogu donositi knjige koje su pročitali, koje su voljni podijeliti s drugima ili koje im više ne trebaju, a sve s ciljem promicanja kulture čitanja.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA O SAMOTESTIRANJU UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ljiljana Ptačnik, 14. 2. 2022. 08:38

U privitku nalazi se obavijest roditeljima, Izjava o nepristanku I pisane upute za samotestiranje.

Poveznica za video o samotestiranju Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo:

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 [više]

Dan škole

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 1. 2. 2022. 09:20

Gimnazija Nova Gradiška proslavila je 31. siječnja 2022. godine 103. rođendan. Što je starija to  je bolja – prati trendove suvremene nastave, tehnološki je u potpunosti opremljena, energetski obnovljena… U zadnjih godinu dana naša škola modernizirana je u svakom smislu. Učionice su obnovljene i digitalno opremljene. Vrhunac opremanja škole zasigurno je nova učionica u suterenu – učionica budućnosti.  No, ne stajemo s radovima. Za rođendan smo dobili dugoočekivani poklon – uređenje vanjske fasade.  

U nastavku pročitajte kako je izgledao Dan škole.

 [više]

Sretan 103. rođendan Gimnaziji Nova Gradiška!

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 31. 1. 2022. 08:26

 [više]

Postani kadet Hrvatske vojske

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 12. 1. 2022. 12:35

Danas su zainteresiranim maturantima predstavljeni sveučilišni studijski programi Vojno pomorstvo, Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Vojni pilot te dragovoljno vojno osposobljavanje. Učenike je u tijek aktivnosti od prijave do prijama u kadete, sadržaj vojnih obuka, uvjete upisa i razne smjerove te mogućnosti zaposlenja uputio predstavnik MORH-a iz Požeške vojarne gospodin Raguž.

 [više]

Blagoslov škole

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 10. 1. 2022. 10:58

Po povratku s božićnih praznika u našoj školi obavljen je tradicionalni godišnji blagoslov škole koji je predvodio vjeroučitelj Marko Dušak, župni vikar u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški. Učenicima, djelatnicima i njihovim obiteljima zaželio je puno uspjeha i Božjeg blagoslova u danima koji prethode. 

 [više]

Debatne radionice u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 20. 12. 2021. 11:20

Debatanti su se i ovaj put uključili u obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Odlučili su se za aktualnu i zanimljivu tezu "Mediji pozitivno utječu na slobodno vrijeme srednjoškolaca". Afirmacija je argumentirala da mediji imaju pozitivan utjecaj jer nas informiraju, educiraju, inspiriraju, omogućuju nam povezanost te nude bogatstvo sadržaja. Negacija je upozorila na negativne utjecaje medija kao što su razvijanje ovisnosti , brojni izazovi i opasnosti koji su prisutni u medijima te zanemarivanje obaveza. Održane su debatne radionice za sve učenike koji su se na istima aktivno uključivali u rasprave.

 [više]

Najčitateljica u Godini čitanja 2021.!

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 20. 12. 2021. 09:53

Čestitamo Mariji Svilić, učenici 1. a razreda, na nagradi za najčitateljicu u Godini čitanja u Gimnaziji Nova Gradiška! 
Čitanje je plemenita vještina. Čitanje je put do novih znanja i spoznaja. Čitanje nas odvodi u svjetove koje nikada ne bismo vidjeli, upoznaje nas s ljudima koje nikada ne bismo upoznali i omogućuje nam osjetiti emocije koje inače ne bismo osjetili. U Gimnaziji Nova Gradiška trudimo se njegovati kulturu čitanja i poticati učenike na čitanje raznim aktivnostima. Jedna od njih je bio natječaj za najčitatelja/icu u Godini čitanja za kojega su učenici trebali pročitati što više naslova s popisa objavljenoga početkom Mjeseca hrvatske knjige, a nagrada za najčitatelja je bio laptop. Čestitamo Mariji na osvojenoj nagradi i veselimo se budućim natječajima za najčitatelja! 
Čitajmo da ne ostanemo bez riječi! smiley

 

 [više]

Kviz Ovisni o čitanju

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 17. 12. 2021. 09:49

Kao završne aktivnosti Mjeseca borbe protiv ovisnosti i Godine čitanja održali smo kvizove Ovisni o čitanju za sve razrede. Pobjednici iz generacije natjecali su se s drugim generacijama tako da su u finalu sudjelovali 1.b, 2.a, 3.b i 4.a razred. Najbolje poznavanje opće kulture i književnosti pokazao je 4.a razred. Čestitamo pobjednicima!

 

 [više]

Volonterska akcija Imaš jaknu viška?

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 15. 12. 2021. 09:35

 [više]

Willkommen natjecanje

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 13. 12. 2021. 12:30

Čestitamo učenici 2.c razreda, Petri Pejaković, na osvojenom prvom mjestu na Međunarodnom natjecanju Willkommen iz engleskoga jezika!

                                

 [više]

Dan ljudskih prava Vijest ima dokument u privitku

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 8. 12. 2021. 12:48

Ususret Danu ljudskih prava, 10. prosinca, učenici prvih razreda izradili su digitalne plakate u sklopu nastave geografije i projekta koji vodi prof. Eržić, GIS-kartiranje Nove Gradiške i utvrđivanje pristupačnosti kretanja osoba s tjelesnim invaliditetom.  Plakate pogledajte u nastavku i na našoj Facebook stranici.

 [više]

Disc golf liga

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 8. 12. 2021. 12:46

Prof. Mladen Šop i naši učenici gostovali su na Slavonskobrodskoj televiziji povodom sudjelovanja u devetom kolu Hrvatske Disc golf lige u Svetom Martinu na Muri. Čestitamo našim učenicima na osvojenom drugom i trećem mjestu juniorske lige!

 [više]

Čestitamo 273. rođendan našem Gradu!

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 8. 12. 2021. 08:27

Povodom Dana grada Nove Gradiške i blagdana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije izradili smo prigodni video. Poveznica: https://www.facebook.com/gimagng/videos/655116992320443   

 [više]

Međunarodni dan volontera 5.12.

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 7. 12. 2021. 07:59

Dragi naši!

Završila je naša 2. akcija prikupljanja osnovnih prehrambenih namirnica!

Akciju smo u našoj školi provodili od 29. studenoga do 6. prosinca 2021. godine. Namirnice koje smo prikupljali su: ulje, šećer, juha u vrećici, mesna i riblja konzerva, sitna kuhinjska sol, tjestenina, riža, brašno.

Prikupljene namirnice proslijedili smo dana 6.12. Socijalnoj samoposluzi grada Nova Gradiška. Dočekali su nas osmijesi na licima vrijednih volontera Samoposluge. Naša suradnja nastaviti će se i u bliskoj budućnosti.

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju, a osobito našim učenicima i njihovim roditeljima na doprinosu i podršci koju imamo pri svim humanitarnima akcijama koje provodimo u našoj školi.

Budimo bolji, budimo promjena.

Vaš,

Volonterski klub Acta

 [više]

Posjet Sv. Nikole i Krampusa

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 6. 12. 2021. 08:51

Gimnazijalce su jutros obradovali Sv. Nikola i Krampus koji su im podijelili prigodne nagrade.

  

 [više]

Obilježili smo Međunarodni dan volontera!

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 6. 12. 2021. 07:59

Obilježili smo Međunarodni dan volontera!

Videozapisom u holu škole prikazali smo naše dosadašnje akcije te istaknuli dobrobiti volontiranja.

Volontiranje nam pomaže da ostanemo aktivni. Volontiranjem stječemo nova prijateljstva. Volontiranje nam otvara nove vidike. Volonteri su ljubav u pokretu. - samo su neke od misli koje su s nama podijelili naši vrijedni volonteri.

Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim roditeljima, nastavnicima i ostalim djelatnicima na suradnji i podršci u svim našim aktivnostima!

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (englInternational Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Volontiranje je dar sebi i drugima! ZavolonTIraj se i ti!

Ivana Barišić, prof. pov.

 [više]

Međunarodni dan osoba s invaliditetom Vijest ima dokument u privitku

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 3. 12. 2021. 09:18

3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Vrijedni učenici četvrtih razreda u sklopu nastave geografije i školskoga projekta GIS-kartiranje Nove Gradiške i utvrđivanje pristupačnosti kretanja osoba s tjelesnim invaliditetom, izradili su digitalne plakate čiji je cilj senzibilizirati javnost o temi osoba s invaliditetom i problemima s kojima se te osobe najčešće susreću. Neke od plakata možete pogledati u nastavku.

 [više]

Klizanje na nastavi TZK

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 3. 12. 2021. 08:47

S pojavom klizališta u našemu gradu nastava Tjelesne i zdravstvene kulture na neko se vrijeme preselila upravo ondje - na klizalište! 

 [više]

Novo u našoj školi - higijenske potrepštine za učenice

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 2. 12. 2021. 11:39

Gimnazija Nova Gradiška može se pohvaliti lijepom gestom za svoje učenice. Postali smo  jedna od škola koja osigurava besplatne higijenske potrepštine za djevojke. Gimnazija je objedinila dva školska projekta na način da smo ekološkom akcijom prikupljanja bočica tijekom prvoga polugodišta skupili oko 1100 bočica, a sredstvima od njih kupili smo higijenske potrepštine za djevojke. S time namjeravamo nastaviti, sve s ciljem poboljšanja kvalitete boravka u školi. Jako smo ponosni na odaziv naših učenika na ekološke akcije koje kontinuirano provodimo i drago nam je što smo objedinili dva školska projekta – jedan koji ekološki osvještava učenike i drugi koji doprinosi kvaliteti boravka učenica u školi. Školski koordinator za eko školu, prof. biologije i kemije, Marko Plander, potvrdio nam je da ćemo nastaviti provoditi akciju prikupljanja bočica, kao i druge ekološke akcije, a sredstva ćemo utrošiti na higijenske potrepštine. Također, napomenuo je da je cilj ovakvih aktivnosti očuvanje okoliša, osvještavanje učenika o postojanju menstrualnoga siromaštva i poticanje natjecateljskog duha u razredima, kojima se bilježe aktivnosti u radu škole, a na kraju godine najbolji razred se nagrađuje.

   

 [više]

Ne želim biti ovisan, želim biti slobodan!

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 1. 12. 2021. 08:35

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti svi razredi napravili su digitalne plakate na temu Ne želim biti ovisan, želim biti slobodan! Plakati će se projicirati na televizoru u holu škole.

 

 [više]

Priznanja Gimnazijalcu

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 29. 11. 2021. 12:46

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske Školski sportski klub Gimnazijalac osvojio je 9. mjesto u badmintonu, a 19. mjesto u krosu (natjecanje za djevojke, mentorica prof. Manda Vincetić). Čestitamo Školskom sportskom klubu Gimnazijalac na osvojenim rezultatima i želimo im još puno uspjeha u budućem radu!

 [više]

Suradnja Gimnazije Nova Gradiška s lokalnom zajednicom u prevenciji ovisnosti

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 26. 11. 2021. 09:15

Jučer je u našoj školi održana javna tribina "Suradnja Gimnazije Nova Gradiška s lokalnom zajednicom u prevenciji ovisnosti" koja se održala u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenoga - 15. prosinca). Tribini su, uz ravnateljicu i profesore naše škole, prisustvovali predstavnici Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška, Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška, Policijske postaje Nova Gradiška, Hrvatskog auto kluba i Auto moto centra Nova Gradiška, Udruge Prevencija i Udruge Pozitiva. Zahvaljujemo se navedenim predstavnicima na dosadašnjoj odličnoj suradnji i veselimo se budućim zajedničkim aktivnostima.

 [više]

Dan hrvatskoga kazališta

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 24. 11. 2021. 09:57

Na današnji dan obilježavamo Dan hrvatskoga kazališta kao sjećanje na 24. studenoga 1860. kada je na pozornici gornjogradskog kazališta na Markovu trgu prekinuta predstava njemačke putujuće družine. Prema uputama Dimitrija Demetra glumac Vilim Lesić obratio se gledateljstvu i obznanio kako će se od sutra na zagrebačkoj pozornici govoriti i glumiti samo na hrvatskom jeziku. Toga dana obilježava se i povijesno utemeljenje Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu, a od 1992. godine tradicionalno se dodjeljuje Nagrada hrvatskoga glumišta. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, nismo u mogućnosti ove godine proslaviti Dan hrvatskoga kazališta odlaskom na predstavu u Zagreb. Veselimo se danima kada ćemo ponovno uživati u predstavama na koje će nas voditi prof. Latal.

 [više]

Pobjednici natječaja za najbolje kratke priče Vijest ima dokument u privitku

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 22. 11. 2021. 09:57

Mjesec hrvatske knjige je završio te smo, kao i svake godine, proglasili pobjednike natječaja za najbolje kratke priče. Povjerenstvo, koje su činile prof. hrvatskoga jezika, odlučilo je da je najbolja kratka priča Mortuum Borne Bošnjaka iz 1.b razreda. Drugo mjesto osvojila je Anja Lasović, 4.a, s pričom Sve će vam to jednog dana trebati, a treće Julija Vidošić, 2.a, s pričom Kumulonimbus.

Čestitamo i zahvaljujemo se na sudjelovanju! U nastavku pročitajte pobjedničke priče.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 17. 11. 2021. 12:13

Učenici i djelatnici naše škole obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje paljenjem svijeća ispred škole.

U nastavku pročitajte Priču o gradu Siniše Glavaševića.

 

 [više]

Učenice ŠSD Gimnazijalac izborile nastup na dva državna natjecanja

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 17. 11. 2021. 08:17

 ŠŠD Gimnazijalac uspješno je otvorio ovogodišnju sezonu školskih sportskih natjecanja. Nakon korona pauze, od skoro godinu i pol, ponovo su krenula natjecanja.

 Županijsko natjecanje u krosu, održano je 27. listopada u Slavonskom Brodu. Naša škola nastupila  je s dvije ekipe. Djevojke su osvojile 1. mjesto i stekle pravo nastupa na državnom natjecanju, koje će se održati u Poreču, 25. i 26. studenoga. Za ekipu su nastupile: Lora Đurić, Mia Marković, Dunja Golovrški i Nastja Lovrić, mentorica prof. Manda Vincetić.

Mladići su osvojili 4. mjesto od sedam ekipa. U ekipi su: Petar Akmačić, Niko Babić, Ivano Strinavić, Dorijan Delić, mentor prof. Mladen Šop.

Županijsko natjecanje u badmintonu održano je 11. studenoga u Starom Petrovom Selu. Djevojke su i na ovom natjecanju osvojile 1. mjesto i odlazak na državno natjecanje, opet u Poreč 23. - 25. 11. Našu Županiju tamo će predstavljati: Mia Marković, Lana Valentić, Neli Kulundžić i Barbara Pastulović, mentorica prof. Manda Vincetić.  SRETNO NAM SVIMA!

Više fotografija pogledajte u nastavku.

 

 [više]

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI Vijest ima dokument u privitku

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 16. 11. 2021. 09:37

I ove godine obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti koji traje od 15. studenoga do 15. prosinca. Program započinjemo 25. studenoga javnom tribinom na temu suradnje Gimnazije Nova Gradiška s lokalnom zajednicom u prevenciji ovisnosti, a nastavljamo online koncertom Glazbom protiv ovisnosti, debatnim radionicama na temu slobodnoga vremena, izložbom multimedijskih plakata te završavamo kvizom Ovisni o čitanju 15. prosinca.

Cjelokupni program možete pogledati u privitku.

 [više]

OBAVIJEST ZA JAVNOST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 15. 11. 2021. 11:59

Zbog trenutne epidemiološke situacije u školu mogu ući osobe se COVID potvrdom ili negativnim testom prema Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Odluka u privitku!

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima - dopuna Uputa za sprečavanje i suzbijanje bolesti COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 8. 11. 2021. 11:44

Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju, maske su obvezne za učenike srednjih škola tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici, čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba (učenika,nastavnika i dr.) veći od 2 m, kao i za nastavnike, odgajatelje i druge djelatnike škola i dječjih vrtića kao i roditelje i druge

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima o organizaciji nastave 4. i 5. studenoga 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 27. 10. 2021. 08:59

 [više]

Dan kravate

Autor: MAJA HOIĆ, 18. 10. 2021. 13:34

18.10. obilježili smo Dan kravate

 [više]

Dan pješačenja

Autor: MAJA HOIĆ, 15. 10. 2021. 13:41

Obilježavajući Međunarodni dan pješačenja, učenici su u sklopu nastave Tjelesnog i zdravstvenog odgoja prošetali gradom.

 [više]

Dani zahvale za plodove zemlje

Autor: MAJA HOIĆ, 12. 10. 2021. 09:55

12. listopada obilježili smo Dan zahvale za plodove zemlje.

 [više]

Dan ružičaste vrpce

Autor: MAJA HOIĆ, 4. 10. 2021. 13:19

 

Učenici GNG priključili su se projektu udruge SVE za NJU pod nazivom „Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad“

 [više]

Nastup učenika GNG na 50. godišnjici Matice Hrvatske u Novoj Gradiški

Autor: MAJA HOIĆ, 4. 10. 2021. 13:13

 

Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški obilježio je 50. godišnjicu Hrvatskog proljeća i 50 godina Matice Hrvatske u Novoj Gradiški.

Glazbeni dio svečanosti obogatili su učenici novogradiške gimnazije Gabriela MullerRebeka Todorović i Mihael Kolak izvodeći himnu i pjesmu Dajem ti srce.

 [više]

Queen (1971. – 2021.) eTwinning projekt iz Glazbene umjetnosti

Autor: Snježana Milinović, 1. 10. 2021. 19:35

I ove godine odlučili smo se za jedan kreativni projekt u nastavi Glazbene umjetnosti i fakultativne nastave zbora. Queen (1971. – 2021.) je naziv međunarodnog projekta koji će biti realiziran tijekom nastavne godine 2021./2022. a uključivat će učenike od 1. do 4. razreda srednjih škola. Ovim projektom učenici će kroz različite aktivnosti putem IKT alata istražiti stvaralaštvo jedne od najvećih rock grupa XX. stoljeća.

 [više]

Prvenstvo Hrvatske u Ultimate frisbee

Autor: MAJA HOIĆ, 30. 9. 2021. 09:31

 

Učenici GNG osvojili su drugo mjesto!

 [više]

Učenici GNG osvojili drugo i treće mjesto na Prvenstvo RH u disc golfu

Autor: MAJA HOIĆ, 30. 9. 2021. 08:39

Drugo i treće mjesto u konkurenciji juniora osvojili su učenici GNG David Glavičić i Luka Kruljac

 [više]

Likovni rad Nike Margetić na malom uličnom festivalu u povodu Dana Zaklade Novo sutra

Autor: MAJA HOIĆ, 16. 9. 2021. 09:18

18. rujna u Petrinji!

 [više]

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE Ultimat frizbbe

Autor: MAJA HOIĆ, 10. 9. 2021. 10:54

U organizaciji Flying Disc Cluba – Nova Gradiška u subotu u Cerniku na stadionu NK “Mladost” održat će se Otvoreno Prvenstvo Hrvatske Ultimate disc 2020. na kojem ću sudjelovati velik broj sadašnjih i prošlih učenika GNG

 [više]

Poziv na razgovor s kandidatima- stručni suradnik psiholog Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Conjar, 7. 9. 2021. 13:36

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA O PROTUEPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA U GIMNAZIJI NOVA GRADIŠKA POVODOM POČETKA NOVE ŠKOLSKE GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ljiljana Ptačnik, 1. 9. 2021. 13:12

Poštovani,

u privitcima nalaze se upute, odluke i smjernice za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, a povodom početka nove školske godine 2021./2022.

Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo uspješnu novu školsku godinu.

 [više]

Natječaj za prijem pripravnika - stručni suradnik psiholog Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Conjar, 26. 8. 2021. 09:09

 [više]

Dolazak u školu

Autor: MAJA HOIĆ, 25. 8. 2021. 09:23

Poštovani učenici Gimnazije Nova Gradiška,

 

dobrodošli u novu školsku godinu!

 

Obavještavamo vas da se u školi vidimo 2. rujna!

Za prve razrede dolazak, upoznavanje s razredima i školom te preuzimanje rasporeda je u 8 sati. Molimo da ispred škole budete u 7:55 gdje će vas dočekati razrednici Leonija Laktić (1. A), Sonja Latal (1. B) i Daniel Bedeničić (1. C) te uvesti u školu. Sa sobom ponesite pribor za pisanje radi preuzimanja rasporeda sati.

 

Za druge, treće i četvrte razrede upisi će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

9:00 h – 2. razredi

10:00 h – 3. razredi

11:00 h – 4. razredi

 

Raspored po učionicama za sve razrede je sljedeći:

A razredi – učionica Kemije

B razredi – učionica Fizike

C razredi – učionica Biologije

 

Molimo sve učenike da ponesu pribor za pisanje!

 

Vidimo se i sretan nam početak nove uspješne školske godine!

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA O ODRŽAVANJU JESENSKOGA POPRAVNOGA ROKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ljiljana Ptačnik, 18. 8. 2021. 12:31

Pisani dio jesenskoga popravnoga roka za učenike upućene na polaganje ispita održat će se u ponedjeljak 23. kolovoza 2021. 8:00 - 9:00 h.

Usmeni dio jesenskoga popravnoga roka održat će se u utorak 24. kolovoza 2021.

U privitku nalazi se raspored održavanja usmenoga popravnoga roka.

 [više]

Svečana podjela svjedodžbi maturantima (Foto)

Autor: MAJA HOIĆ, 13. 7. 2021. 09:29

Čestitamo maturantima!

 [više]

Upisi u prvi razred šk. god. 2021./2022. - obavijest

Autor: Đurđa Adžić, 9. 7. 2021. 09:55

Poštovani budući učenici Gimnazije Nova Gradiška

Obavještavamo vas da  upisnice možete dostaviti u školu (učenik i roditelj) u ponedjeljak, utorak i srijedu (12.07. - 14.07.2021. ) u vremenu od 8:00-14:00 sati.

Istu (potpisanu od strane učenika i roditelja) možete poslati i kao privitak na email adresu: ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr pri čemu u tekstu poruke obvezno navedite i vaš izbor prvog stranog jezika (njemački ili engleski)  i da li ste njemački jezik učili kao izborni predmet u osnovnoj školi) kao i odabir izbornog predmeta (Vjeronauk ili Etika).

Dostava upisnica kao i ostalih dokumenata važnih za upis bit će na adresi Trg kralja Tomislava 9, Nova Gradiška .

Kod dostave dokumenata treba ponijeti sljedeće:

upisnicu u srednju školu (preuzeta iz sustava upisi.hr i potpisana od strane učenika i roditelja),

dokumentaciju temeljem koje je učenik ostvario dodatne bodove (ako ih je ostvario).

Liječnička potvrda nije potrebna ako učenik temeljem zdravstvenih poteškoća nije ostvario dodatne bodove.

Za dodatne informacije možete poslati upit na: ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr ili telefonom na broj 035/361-427.

                                                                                     Ravnateljica:

                                                                                    Ljiljana Ptačnik, prof.          

 [više]

Domagoj Ivanišević i Luka Šimić primili nagrade ogranka Matice hrvatske

Autor: MAJA HOIĆ, 8. 7. 2021. 11:15

Ogranak Matice hrvatske u već 21 godinu na kraju svake školske godine dodjeljuje nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola novogradiškoga kraja za izvrsnost u učenju i vladanju. 

 [više]

Natječaj za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 16. 6. 2021. 08:48

 [više]

Odluka o organizaciji nastave 4. lipnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 27. 5. 2021. 13:14

 [više]

Škole za Afriku

Autor: MAJA HOIĆ, 27. 5. 2021. 09:08

U sklopu edukacije Škole za Afriku ove je školske godine predstavljeno obrazovanje na Madagaskaru unutar čega učenici gledaju dokumentarce, razgovaraju i raspravljaju o tim humanitarnim temama. 

 [više]

Samovrednovanje rada škole, svibanj 2021.

Autor: MAJA HOIĆ, 20. 5. 2021. 12:00

 

 

 [više]

Pozdrav maturantima 2020./2021.!!

Autor: MAJA HOIĆ, 20. 5. 2021. 08:56

 [više]

Izvrsni radovi na natječaju za zastupnički govor

Autor: MAJA HOIĆ, 19. 5. 2021. 08:30

Učenici Gimnazije kao potvrdu o odličnim radovima na temu "Trideset godina hrvatske neovisnosti" zaprimili pohvalnice od predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića

 [više]

Završena energetska obnova Gimnazije Nova Gradiška

Autor: MAJA HOIĆ, 18. 5. 2021. 09:26

U Gimnaziji Nova Gradiška završena je energetska obnova u sklopu koje je obnovljena fasada na južnom dijelu zgrade, promijenjena vanjska rasvjeta, postavljena nova rasvjeta i rekonstruiran suterenski prostor ispod cijele zgrade.

 

 

 [više]

Obavijest o organizaciji nastave za maturante 24. i 25. svibnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 13. 5. 2021. 13:54

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima o organizaciji nastave od 17. svibnja do kraja školske godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 13. 5. 2021. 13:43

 [više]

Odluka o organizaciji nastave od 3. svibnja - 14. svibnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 30. 4. 2021. 11:37

 [više]

Odluka o početku i završetku nastave u školskoj godini 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 30. 4. 2021. 07:52

 [više]

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi 28.04.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 27. 4. 2021. 13:26

 [više]

Ruksak pun kulture

Autor: MAJA HOIĆ, 23. 4. 2021. 08:09

U srijedu, 21.4.2021., pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija u Gimnaziji Nova Gradiška održao se projekt Ruksak pun kulture.

 [više]

Nika Margetić pozvana na državno natjecanje iz likovne umjetnosti

Autor: MAJA HOIĆ, 21. 4. 2021. 16:20

Predstavit će se s radom "Ja" naslikanim tehnikom ulja na platnu.
Čestitamo Niki Margetić te profesorici Ani Ramšak!

 [više]

Odluka o organizaciji nastave od 19. travnja do 30. travnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 16. 4. 2021. 14:23

 [više]

ČESTITKA - USKRS

Autor: Đurđa Adžić, 31. 3. 2021. 09:58

 [više]

Konačne ljestvice poretka za Županijskog natjecanja u poznavanju hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 17. 3. 2021. 07:14

 [više]

Rješenja testova Županijskog natjecanja iz Hrvatskog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Milinović, 12. 3. 2021. 13:06

su u prilogu ove obavijesti

 [više]

Program Škole za Afriku

Autor: MAJA HOIĆ, 17. 2. 2021. 14:44

Gimnazija Nova Gradiška sudjeluje u programu Unicefa Škola za Afriku.

 [više]

"Pitaj o faksu!" Ekonomski fakultet u Splitu

Autor: MAJA HOIĆ, 16. 2. 2021. 07:50

U četvrtak, 18. veljače 2021. godine s početkom u 10:00 h, Ekonomski fakultet u Splitu održat će se online događaj pod nazivom „Pitaj o faksu!“ i to putem Zoom platforme.

 [više]

2021. proglašena Godinom čitanja

Autor: MAJA HOIĆ, 15. 2. 2021. 09:20

Škola se programom poticanja čitanja uključila u akciju Ministarstva kulture.

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima o organizaciji nastave od 15.02.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 12. 2. 2021. 12:50

Poštovani,

slijedom Odluke o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Brodsko-posavska županija u razdoblju od 15. veljače 2021. godine, obavještavamo vas da će se nastava u Gimnaziji Nova Gradiška od 15. veljače 2021. godine organizirati prema A modelu, tj. svi će učenici biti u razredima.

Treći i četvrti razredi na nastavu dolaze u prijepodnevnoj smjeni, a prvi i drugi razredi u poslijepodnevnoj smjeni.

Informacije o epidemiološkim mjerama, rasporedu zvonjenja nastavnih sati, rasporedu ulazaka učenika u školu nalaze se u virtualnim učionicama svakoga razrednog odjela.

Vidimo se u školi!

 

Ravnateljica

Ljiljana Ptačnik,prof.

 [više]

Luka Šimić pohvaljen na natječaju klUPKO smijeha 2021

Autor: MAJA HOIĆ, 11. 2. 2021. 15:01

Učenik Gimnazije, Luka Šimić, za svoju je kratku priču posebno pohvaljen na natječaju za kratku homorističnu priču klUPKO smijeha 2021 koju organizira Gradska Knjižnica Slavonski Brod.

 

 [više]

Natjecanje iz Likovne umjetnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Milinović, 11. 2. 2021. 08:56

virtualna izložba učenika je u nastavku ove obavijesti

 [više]

Odluka o organizaciji nastave od 1. - 12. veljače 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 3. 2. 2021. 12:44

 [više]

OBAVIJEST O REZULTATIMA NATJEČAJA OD 21. PROSINCA 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 19. 1. 2021. 07:07

 [više]

POČETAK DRUGOGA POLUGODIŠTA

Autor: Ljiljana Ptačnik, 14. 1. 2021. 19:15

Poštovani roditelji, dragi učenici, želimo vam uspješan nastavak školovanja u drugome polugodištu.

 U Gimnaziji Nova Gradiška nastava će se 18. – 29. siječnja 2021. organizirati u prijepodnevnoj smjeni. Nastava svim učenicima počinje u 7:00 h.

Nastava za 1., 2. i 3. razrede odvijat će se u prijepodnevnoj smjeni prema stvarnome rasporedu putem Office 365.

Nastava za 4. razrede održava se u prostorijama škole.

Svi su učenici opširnije upute dobili u svojim virtualnim učionicama.

 [više]

RAGN LISTA KANDIDATA ZA RADNO MJESTO TAJNIKA/ICE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 12. 1. 2021. 13:26

 [više]

Poziv kandidatima po natječaju za radno mjesto tajnika/ice od 21.12.2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 4. 1. 2021. 14:38

 [više]

IZMIJENJEN KALENDAR RADA ŠKOLE ZA 2020./2021.

Autor: Ljiljana Ptačnik, 22. 12. 2020. 07:30

 [više]

Natječaj za radno mjesto tajnika/ice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 21. 12. 2020. 11:06

 [više]

Novogodišnja čestitka naših profesorica Leonije Laktić i Ane Ramšak

Autor: Ljiljana Ptačnik, 16. 12. 2020. 19:31

Pogledajte video profesorica Leonije Laktić i Ane Ramšak. Razveseli će vas. 

https://drive.google.com/file/d/1NUNHEJSI_BY50kgbDW8lGD810HvSnpXI/view?usp=sharing 

 [više]

Provedena akcija za djecu iz Doma u Lipiku

Autor: MAJA HOIĆ, 16. 12. 2020. 18:47

Akciju pod nazivom NEMOJ POJESTI ČOKOLADU, STAVI JU U KUTIJU ZA DJECU IZ DOMA U LIPIKU provodio je Volonterski klub Acta pod vodstvor profesorice Ivane Koški u suradnji s Rekreacijskim centrom Iv i A1 fitnessom.
 
 
 
 
 [više]

Odluka o organizaciji nastave po modelu C - nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 14. 12. 2020. 10:50

 [više]

Prikupljene donacije za božićnu kampanju Crvenog križa

Autor: MAJA HOIĆ, 14. 12. 2020. 08:50

U sklopu donacijske kampanje "Djeca za djecu - za ljepši Božić" u okviru projekta "Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje" prikupljeni su paketi slatkiša.

 [više]

Odluka o poništenju natječaja za radno mjesto tajnika/ice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Đurđa Adžić, 11. 12. 2020. 13:29

 [više]

10. prosinca - Dan ljudskih prava

Autor: Đurđa Adžić, 10. 12. 2020. 08:53